Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

NATO și SUA au învățat prost lecția evenimentelor din 2008 – Medvedev

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Accesați arhiva multimediaDmitri Medvedev
Dmitri Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Abonare
Medvedev: NATO și Statele Unite au învățat prost lecția din recunoașterea independenței Osetiei de Sud și Abhaziei
CHIȘINĂU, 22 feb – Sputnik. NATO și SUA au învățat prost lecția din recunoașterea independenței Osetiei de Sud și Abhaziei, s-au apropiat cu cinism de granițele Federației Ruse, le-a declarat jurnaliștilor vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse Dmitri Medvedev, comentând deciziile luate în ajun cu privire la RPL și RPD.
„În 2008 a trebuit să iau o decizie dificilă cu privire la recunoașterea independenței Osetiei de Sud și Abhaziei. Folosind forța militară și voința politică, Rusia a ajutat la salvarea vieților a sute de mii de oameni. Și a oferit o lecție explicită pentru NATO, SUA, toți cei care au avut intenții agresive împotriva cetățenilor ruși. Însă NATO a însușit-o prost și a continuat să înainteze cinic și fără prea multe ceremonii de granițele Rusiei, lărgind cercul potențialilor participanți la alianță”, a spus Medvedev.
El a amintit că Occidentul a ajutat Kievul să saboteze acordurile de la Minsk, dându-le mână liberă naționaliștilor și puterii inconsistente în frunte cu actualul președinte.
"Războiul împotriva Doneţkului şi Luganskului a fost purtat fără reguli. Oamenii au fost supuși unor represiuni constante. S-a tras în casele lor, au fost forțați să trăiască în permanentă frică, să se ascundă de bombe în subsoluri", a adăugat Medvedev.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Rusia
Putin a cerut Ministerului Apărării să asigure menținerea păcii în Donețk și Lugansk
Situația din Donbass a escaladat în ultimele zile, RPD și PRL au acuzat întețirea bombardamentelor din partea forțelor de securitate ucrainene. Conducerea RPD și RPL a anunțat evacuarea temporară a cetățenilor în regiunea Rostov, Rusia, în legătură cu amenințarea invaziei Ucrainei. Este vorba în primul rând de femei, copii și vârstnici. După cum a declarat șeful RDP, Denis Pushilin, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, va ordona în curând armatei să lanseze o ofensivă în Donbass, pentru a realiza un plan de invadare a RDP și RPL. Sâmbătă, 19 februarie, liderii RPD și RPL au semnat decrete de mobilizare generală, apoi au apelat la Federația Rusă cu o cerere de recunoaștere a independenței.
Președintele rus Vladimir Putin s-a adresat luni, după ședința Consiliului de Securitate, cetățenilor Federației Ruse și a declarat că consideră necesar să se ia o decizie de recunoaștere imediată a suveranității Republicilor Populare Donețk și Lugansk. El a menționat că lumea preferă să nu observe ororile și genocidul din Donbass, nu trece nicio singură zi fără bombardamente, fără uciderea civililor, blocada nu se oprește. După cum a declarat președintele rus, în cazul unei vărsări de sânge în Donbas, întreaga responsabilitate îi va reveni regimului de la Kiev. Imediat după adresare, președintele a semnat la Kremlin decretele de recunoaștere a RPD și a RPL. În decretele sale, Putin a dat instrucțiuni să fie asigurată menținerea păcii în RPD și RPL de către forțele armate ale Federației Ruse.
Испытания ядерного оружия - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Analize și opinii
Expert, despre declarația Ucrainei: „Un pas spre începutul unui război nuclear global”
Fluxul de știri
0