Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: În ce hotare recunoaște Rusia cele două republici autoproclamate

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с канцлером ФРГ О. Шольцем
Президент РФ В. Путин встретился с канцлером ФРГ О. Шольцем - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În cadrul conferinței de presă pe care o susține acum președintele rus Vladimir Putin, acesta a spus în ce hotare recunoaște Rusia republicile Donețk și Lugansk.
CHIȘINĂU, 22 feb - Sputnik. Vladimir Putin a declarat că Federația Rusă recunoaște Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk în hotarele stipulate de constituțiile acestor două entități, adică în fostele hotare administrative ale celor două regiuni pe când erau în componența Ucrainei, ceea ce este mult mai mult ca teritoriu decât ceea ce controlează astăzi autoritățile autoproclamate.
“Federația Rusă, recunoscând Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk, a recunoscut și toate documentele, inclusiv constituția, în care sunt fixate granițele acestor republici”, a spus Putin, fiind citat de RIA Novosti.
Totodată el a spus că Moscova speră că toate chestiunile de litigiu de la frontiera RPD și RPL vor fi rezolvată prin negocieri. Putin a spus că acum acest lucru este imposibil, dar în viitor acest lucru va reuși.
Amintim că astăzi președintele rus Vladimir Putin s-a adresat Consiliului Federației pricind folosirea forțelor armate peste hotare Federației Ruse. Și, la scurt timp, a primit acceptul camerei superioare a Parlamentului rus.
Vasili Nebenzea, reprezentantul permanent al Rusiei la ON - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Internațional
Reprezentantul Rusiei la ONU: Kievul a făcut tot pentru a distruge acordurile de la Minsk
Fluxul de știri
0