Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii privind perchezițiile efectuate la domiciliul unui fost secretar de stat al MAI

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Abonare
Procurorii au descins la domiciliul ex-secretarului de stat al MAI, Mariana Grama. Ce au găsit oamenii legii acasă la fosta funcționară.
CHIȘINĂU, 22 feb - Sputnik. În dimineața zilei de marți, procurorii au efectuat percheziții la domiciliul fostului secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Mariana Grama. În urma descinderilor, oamenii legii au găsit acasă la fosta funcționară acte, înscrisuri și alte obiecte ce au importanță pentru cauza penală.
Amintim că Mariana Grama este bănuită de îmbogățire ilicită și falsuri în declarații de avere. Potrivit Procuraturii Generale, a fost constatată o diferență substanțială între averea dobândită și veniturile obținute de fostul demnitar de stat, în sumă totală de peste un milion de lei.
„Diferența a fost relevată pentru perioada cuprinsă între a 2016 – 2021, când fostul demnitar a deținut mai multe funcții publice cu statut special în cadrul Ministerului Apărării, precum și funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne în perioada noiembrie 2019 – iunie 2021”, a precizat Procuratura.
Totodată, este de menționat faptul că această diferență a fost stabilită ca urmare a unor modificări patrimoniale pentru anul 2020, când Mariana Grama a cumpărat două bunuri imobile, o casă aflată în proces de construcție amplasată în municipiul Chișinău și o casă de locuit amplasată în orașul Ialoveni.
Antrenamente in forța BDS “SCORPION” - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Societate
Percheziții la mai multe companii agricole din țară: Ce au găsit procurorii
Fluxul de știri
0