Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Percheziții la mai multe companii agricole din țară: Ce au găsit procurorii

© Sputnik / Mihai CarausAntrenamente in forța BDS “SCORPION”
Antrenamente in forța BDS “SCORPION” - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Abonare
În această dimineață s-au desfășurat percheziții la mai multe locații de pe teritoriul țării.
CHIȘINĂU, 22 feb - Sputnik. Peste 20 de dosare penale, conexate într-unul singur, au fost inițiate de oamenii legii după mai multe plângeri depuse de cetățeni. Este vorba de o cauză penală de escrocherie cu produse agricole, pusă în aplicare în vara și toamna anului 2021.
Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale, în schema infracțională sunt implicate trei companii din domeniul agricol, iar printre organizatorii ei sunt și persoane aflate în detenție, inclusiv persoane condamnate la detenție pe viață.

„Două din aceste companii au fost fondate în 2021 și aveau ca administratori foști deținuți; a treia companie avea un istoric de activitate mai lung, însă în cadrul investigațiilor oamenii legii au constatat faptul că aceasta activa în baza unei ștampile falsificate”, este precizat în comunicatul PCCOCS.

În vara anului trecut, organizatorii au format un centru de apel care identifica companii din domeniul agricol care-și manifestau interesul de a pune în vânzare produse agricole.
Ulterior, organizatorii schemei contactau acele companii, apoi membrii acestora se deplasau la agenții economici de la care „procurau” produsele agricole. Companiile promiteau achitarea produselor agricole pe parcursul următoarelor zile. Însă, imediat după obținerea mărfii de la victime, companiile le vindeau altor agenți economici, fără ca să le achite marfa obținută.
Medic  - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Societate
Percheziții la Centrul medicilor de familie Nr. 3 de la Botanica
Pe parcursul investigațiilor, au fost reținute opt persoane. În cazul acestora, procurorii PCCOCS vor depune demersuri de solicitare a arestului preventiv. Alte șapte persoane investigate sunt deținuți, care vor fi transferați temporar într-o altă instituție penitenciară pentru asigurarea eficienței investigațiilor.
Anterior au fost reținute și plasate în arest alte trei persoane. Astfel, în cadrul dosarului figurează peste 20 de persoane investigate pentru escrocherii împotriva celor 25 de agenți economici, care au fost prejudiciați cu peste șapte milioane lei.
În context, oamenii legii îndeamnă cetățenii și agenții economici să manifeste prudență la încheierea tranzacțiilor comerciale, inclusiv prin verificarea condițiilor propuse de ofertanți și istoricului activității persoanelor fizice și juridice care vin cu asemenea oferte.
Antrenamente in forța BDS “SCORPION” - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2022
Societate
Percheziții într-un dosar de imigrație ilegală: Sunt persoane reținute
Fluxul de știri
0