Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ultima oră: Ce se întâmplă cu prețurile la carburanți pe 23 februarie

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Accesați arhiva multimediaПовышение цен на бензин
Повышение цен на бензин - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță noi prețuri plafon pentru carburanți.
CHIȘINĂU, 22 feb - Sputnik. Motorina ar putea să se ieftinească pe 23 februarie. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon la carburanți, valabile pentru miercuri, 23 februarie. Potrivit ANRE, prețul plafon pentru un litru de motorină este mai mic față de ziua de astăzi.
Astfel, pentru un litru de motorină am putea achita 20,95 de lei, cu trei bani mai puțin. Litrul de benzină cu cifra octanică 95 ar putea să se scumpească cu un ban și va ajunge la prețul de 24,22 de lei.
Amintim, ANRE a anunțat zilele trecute că fluctuația zilnică a prețului cu amănuntul publicat pe pagina electronică a ANRE – este influențată exclusiv de evoluția valorii medii a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului și cursul de schimb leu/dolar.
Metodologia ANRE asigură ca prețul stabilit zilnic la produsele petroliere principale să reflecte fidel atât tendința de creștere, cât și cea de descreștere a cotațiilor internaționale Platts. Mecanismul existent asigură prețuri corecte, ușor de verificat în condiții de transparență maximă.
lumină - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Societate
Scumpirile se amână? ANRE a schimbat data ședinței când va aproba noile tarife la curent
Fluxul de știri
0