Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Încă o categorie de persoane se pot vaccina contra COVID-19 în Moldova

© Sputnik / Mihai Carauscabinet de vaccinare
cabinet de vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Abonare
Moldovenii, dar și rezidenții țării noastre care au inițiat schema de vaccinare în țările care nu sunt membre UE, pot să continue schema de imunizare în Moldova. Țara noastră a omologat certificatele de vaccinare.
CHIȘINĂU, 22 feb - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că cetățenii și rezidenții Republicii Moldova care au inițiat schema de vaccinare împotriva COVID-19 într-o țară care nu este membră UE, pot merge la centrele de vaccinare din Moldova pentru administrarea rapelului, dozei suplimentare sau boosterului.
Un ordin în acest sens a fost emis de către Ministerul Sănătății, după ce au fost omologate certificatele de vaccinare ale țărilor care nu fac parte din Uniunea Europeană.

„Pentru omologarea certificatului de vaccinare și, respectiv, imunizarea împotriva COVID-19, persoanele trebuie să prezinte actul de identitate emis de autoritățile Republicii Moldova, inclusiv cel în baza căruia au fost imunizate, dar și certificatul de vaccinare emis de alte țări decât statele membre ale UE la oricare centru de vaccinare din țară”, a precizat ministerul de resort.

Este de menționat faptul că înregistrarea datelor din certificatul de vaccinare în Sistemul informațional automatizat „Registrul de evidență a vaccinării împotriva COVID-19” se efectuează de către persoana cu drept de registrator din cadrul centrelor de vaccinare.
Totodată, cei care vor să-și descarce certificatul de vaccinare emis de autoritățile Republicii Moldova, care au fost echivalate cu cele ale UE, o pot face de pe portalul național.
Vaccinare împotriva COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Coronavirus
Cetățenii străini se pot vaccina contra COVID-19 în Moldova: Ce seruri sunt disponibile
Fluxul de știri
0