Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cetățenii străini se pot vaccina contra COVID-19 în Moldova: Ce seruri sunt disponibile

© Photo : Ministerul Sănătății al Republicii Moldova / Serviciul de informare și comunicare cu mass-mediaVaccinare împotriva COVID-19
Vaccinare împotriva COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Abonare
Cetățenii străini veniți în Moldova se pot imuniza împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății. Totuși, nu toate serurile sunt disponibile pentru ei. Ce vaccin își pot administra cetățenii străini în Moldova.
CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Cetățenii străini care vizitează Republica Moldova se pot vaccina. Ministerul Sănătății anunță că, având mai multe solicitări din partea străinilor, a decis să permită imunizarea acestora cu dozele disponibile de vaccin Moderna, donate țării noastre prin intermediul platformei COVAX.
Potrivit autorităților din Sănătate, începând din 10 februarie, toți cetățenii străini ajunși în Moldova care vor să se vaccineze împotriva COVID-19 la noi în țară, o pot face cu serul Moderna, în toate centrele de vaccinare din țară, prezentând actul de identitate.

„Datele personale ale străinilor vor fi introduse în Sistemul informațional automatizat „Registrul de evidență a vaccinării împotriva COVID-19”, astfel având posibilitatea să descarce certificatul de vaccinare accesând platforma vaccinare.gov.md”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Sănătăți.

Este de menționat că în țara noastră, vaccinul Moderna se administrează persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, conform unei scheme de două doze la un interval de 28 de zile.
Conform datelor oficiale, de la începutul campaniei de vaccinare în Moldova și până în prezent, au fost administrate 1 982 562 de doze de vaccin împotriva COVID-19. 1 019 565 de persoane au fost vaccinate cu schema completă, iar 198 925 de persoane au primit și doza booster.
COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Câte cazuri au fost înregistrate pe 9 februarie
Fluxul de știri
0