Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

A fost micșorat intervalul de administrare a dozei booster: Decizia Ministerului Sănătății

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Abonare
Ministerul Sănătății a redus intervalul de administrare a dozei booster. Vezi când poate fi administrată cea de-a treia doză împotriva COVID-19.
CHIȘINĂU, 22 feb - Sputnik. Autoritățile din Sănătate au semnat un ordin prin care a fost redus intervalul de administrare a dozei booster. Astfel, conform documentului, persoanele își pot administra doza booster peste patru luni de la încheierea schemei complete de vaccinare.
Decizia fost luată în conformitate cu recomandările Comitetului Național Consultativ de Experți în domeniul Imunizărilor. Este de menționat faptul că cei vaccinați cu schema completă, dar care s-au îmbolnăvit de COVID-19, își pot pune doza booster la un interval de minim 14 zile după însănătoșire.
Booster reprezintă o doză de vaccin administrată persoanelor de peste 12 ani care au finalizat schema primară de vaccinare (una sau două doze de vaccin anti-COVID-19, în funcție de tipul vaccinului).
Conform datelor oficiale, în țară, peste un milion de persoane și-au administrat schema completă de vaccinare, dintre care 233 899 au beneficiat de doza booster.
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2021
Coronavirus
Vrei să-ți administrezi doza booster? Vezi cu care ser te poți revaccina împotriva COVID
Fluxul de știri
0