Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Duma de Stat a ratificat acordurile cu RPL și RPD privind prietenia și cooperarea

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaDuma de Stat a Rusiei
Duma de Stat a Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Duma de Stat a Federației Ruse a ratificat tratatele dintre Rusia și Republicile Populare Donețk și Lugansk privind prietenia și cooperarea.
CHIȘINĂU, 22 feb - Sputnik. Deputații Dumei de Stat ai Rusiei au ratificat, în ședința plenară, Acordurile de prietenie și cooperare cu Republicile Populare Donețk și Lugansk.
Ministerul rus de Externe a explicat că țara recunoaște RPL și RPD în limitele teritoriale în care conducerea republicilor își exercită atribuțiile.
Cu o zi mai devreme, președintele rus Vladimir Putin a semnat decrete de recunoaștere a independenței RPD și RPL și, de asemenea, a dat indicații să fie asigurată menținerea păcii în republici.
După cum a subliniat Ministerul rus de Externe, această decizie a fost luată pe baza prevederilor Cartei ONU.
În ultimele zile, situația din Donbas a escaladat - Kievul a concentrat cea mai mare parte a armatei pe linia de contact și trage în mod regulat în miliții, inclusiv cu utilizarea echipamentelor interzise. Din cauza amenințării cu invazia Ucrainei în autoproclamatele republici, femeile, copiii și bătrânii sunt evacuați în regiunile rusești. Mobilizarea generală a fost anunțată.
Președintele rus Putin semnează decretul de recunoaștere a republicilor Lugansk și Donețk - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Internațional
Donețk și Lugansk au ratificat Acordurile de prietenie și ajutor reciproc cu Rusia
Fluxul de știri
0