Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Igor Dodon a anunțat lansarea "Uniunii de Afaceri Moldo-Rusă"

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon a anunțat lansarea "Uniunii de Afaceri Moldo-Rusă"
Igor Dodon a anunțat lansarea Uniunii de Afaceri Moldo-Rusă - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Abonare
Fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a oferit detalii despre activitatea "Uniunii de Afaceri Moldo-Rusă".
CHIȘINĂU, 22 feb - Sputnik. „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă” va atrage investiții rusești în Republica Moldova, va stabili legături între oamenii de afaceri dintre cele două țări, precum și va implementa proiecte sociale și umanitare în regiunile din țara noastră. Despre aceasta a anunțat președintele "Uniunii de Afaceri Moldo-Rusă", Igor Dodon, în cadrul lansării oficiale care a avut loc la Centrul de presă Sputnik Moldova.

"Astăzi lansăm un proiect foarte important - Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă. Se va ocupa cu stabilirea relațiilor între oamenii de afaceri din Moldova și Rusia. Ne-am propus ca în câteva luni să fim principala punte dintre agenții economici ai Federației Ruse și Republicii Moldova", a declarat Dodon.

Asociația de business din Federația Rusă a devenit partener al "Uniunii de Afaceri Moldo-Rusă".
În cadrul lansării oficiale, Dodon a spus care sunt principalele obiective ale organizației.
Primul obiectiv este atragerea investițiilor strategice și deschiderea mai multor întreprinderi pentru producția de bunuri și servicii.
"Această direcție prevede atragerea de investitori mari în Moldova. Deja am purtat discuții cu mai mulți investitori la Moscova. Sunt deja mai multe companii care sunt gata să ia în considerare crearea unor întreprinderi în Moldova cu sute de locuri de muncă”, a mai spus Dodon.
Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă, lansată la Centrul de presă Sputnik - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Video
Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă, lansată la Centrul de presă Sputnik
Al doilea obiectiv este de a ajuta agenții economici ca să găsească parteneri și să consolideze legăturile comerciale.
"În ultimele zile, zeci de antreprenori au apelat la noi ca să-i ajutăm să găsească parteneri, ne cer să-i ajutăm să vândă sau să cumpere ceva din Federația Rusă", a mai zis președintele "Uniunii de Afaceri Moldo-Rusă".
Al treilea obiectiv, potrivit lui Dodon, este disponibilitatea "Uniunii de Afaceri Moldo-Rusă" de a sprijini proiecte sociale și umanitare ale municipiilor și organizațiilor din țară.
"Noi ne dorim ca să ajutăm ca acordurile dintre regiunile Rusiei și Moldovei să funcționeze. Sunt și câteva proiecte importante pentru Chișinău. Ambasadorul de afaceri al „Delovaya Rossiya” în Moldova, Igor Chaika, este gata să ajute la realizarea unor astfel de proiecte în Chișinău", a declarat Dodon.
Amintim că la Centrul de presă Sputnik Moldova a avut loc lansarea oficială a Asociației Obștești „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”.
În cadrul evenimentului de lansare a Asociației „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, vorbitorii au informat care sunt obiectivele organizației, planurile acesteia cu privire la dezvoltarea cooperării economice, comerciale și investiționale dintre afacerile moldovenești și cele rusești.
Președintele rus Putin semnează decretul de recunoaștere a republicilor Lugansk și Donețk - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Internațional
Donețk și Lugansk au ratificat Acordurile de prietenie și ajutor reciproc cu Rusia
Fluxul de știri
0