Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

„Delovaia Rossiya” este interesată de cooperarea cu oamenii de afaceri din Moldova

© Sputnik / Mihai CarausAsociația Obștească „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”
Asociația Obștească „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă” - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Abonare
Organizația ”Delovaia Rossia” vede ”Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă” ca un partener important în consolidarea legăturilor de afaceri.
CHIȘINĂU, 22 feb - Sputnik. Organizația rusească ”Delovaia Rossiya”, care a devenit co-fondator și principalul partener al ”Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse”, este gata să împărtășească experiența sa și să ofere toată asistența posibilă în realizarea obiectivelor noii organizații internaționale de afaceri. Anunțul a fost făcut de președintele organizației ”Delovaia Rossia” Alexei Repik, în timpul lansării oficiale a Asociației Obștești ”Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă” de la Centrul de presă Sputnik Moldova.
Alexei Repik a declarat că organizația pe care o conduce este gata să vorbească despre experiența sa în ceea ce privește îmbunătățirea climatului investițional și de afaceri, protejarea drepturilor oamenilor de afaceri și să promoveze dezvoltarea antreprenoriatului și implementarea unor proiecte de afaceri comune.
Potrivit lui, ”Delovaia Rossia” are o experiență colosală, întrucât muncește îndeaproape cu blocul economic din conducerea Federației Ruse.

”Peste șapte mii de membri din „Delovaia Rossiya” lucrează în toate cele 85 de regiuni ale Federației Ruse. Venitul companiei este de peste 5,3 trilioane de ruble. Avem interese în diverse industrii. Lucrăm pentru a crea un mediu investițional. Suntem gata să împărtășim cele mai bune practici”, a menționat Repik.

El a subliniat că, inclusiv în urma eforturilor organizației „Delovaia Rossiya”, în 2021 comerțul cu Moldova a crescut cu 65%.
”Delovaia Rossiya” este interesată de stabilirea cooperării cu cercurile de afaceri din Moldova. Sunt proiecte concrete, însă acestea nu sunt suficiente, trebuie să ne dezvoltăm”, a mai spus Repik.
Vicepreședintele Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, Vadim Iurcenko, a menționat că organizația deja activează și este în contact permanent cu reprezentanții business-ului care se adresează cu diverse propuneri de afaceri.
Uniunea a fost înființată în Moldova în luna iunie 2021. Aceasta este o organizație non-profit fondată de organizația rusească ”Delovaia Rossiya”. După cum se menționează pe site-ul oficial, aceasta ”este menită să promoveze dezvoltarea relațiilor între întreprinderile din Republica Moldova și cele din Rusia în domeniile în care au interese comune”.
Igor Dodon a anunțat lansarea Uniunii de Afaceri Moldo-Rusă - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Moldova și Rusia
Igor Dodon a anunțat lansarea "Uniunii de Afaceri Moldo-Rusă"
Fluxul de știri
0