Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Consiliul Federației a aprobat acordurile de cooperare între Rusia și RPL și RPD

© Photo : Пресс-служба Совета Федерации РФ / Accesați arhiva multimediaConsiliul Federației Ruse
Consiliul Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Abonare
Consiliul Federației a luat în considerare problema ratificării tratatelor de prietenie și asistență reciprocă cu DPR și LPR.
CHIȘINĂU, 22 feb - Sputnik. Consiliul Federației Ruse a ratificat astăzi, în ședință plenară, Acordurile de prietenie și cooperare cu Republicile Populare Donețk și Lugansk.
Acordurile au fost ratificate cu unanimitate de voturi în Consiliul Federației.
Se presupune că acestea vor fi încheiate pe un termen de 10 ani, cu prelungirea automată pentru perioade de cinci ani.
Paza frontierelor republicilor, conform acordurilor, va fi realizată prin eforturile comune ale părților, pornind de la propriile lor interese de securitate, precum și ale păcii și stabilității. În această problemă va fi încheiat un acord separat.
Este adăugat că proiectele de Acorduri ale Federației Ruse cu RPD și RPL prevăd ca părțile să confirme și să respecte reciproc integritatea și inviolabilitatea granițelor. În afară de aceasta, Federația Rusă va adopta măsuri eficiente pentru susținerea și funcționarea sistemelor financiare și bancare ale republicilor.
Cu o zi mai devreme, președintele rus Vladimir Putin a semnat decrete de recunoaștere a independenței RPD și RPL și, de asemenea, a dat indicații să fie asigurată menținerea păcii în republici. Ministerul rus de Externe a declarat că această decizie a fost luată pe baza prevederilor Cartei ONU.
În ultimele zile, situația din Donbas a escaladat - Kievul a concentrat cea mai mare parte a armatei pe linia de contact și trage în mod regulat în miliții, inclusiv cu utilizarea echipamentelor interzise. Din cauza amenințării cu invazia Ucrainei în autoproclamatele republici, femeile, copiii și bătrânii sunt evacuați în regiunile rusești. Mobilizarea generală a fost anunțată.
Președintele rus Putin semnează decretul de recunoaștere a republicilor Lugansk și Donețk - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Internațional
Donețk și Lugansk au ratificat Acordurile de prietenie și ajutor reciproc cu Rusia
Fluxul de știri
0