Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ce a decis Germania în privința autorizației pentru ”Nord Stream – 2”

© REUTERS / POOLOlaf Scholz
Olaf Scholz - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Abonare
Cancelarul german a anunțat azi, 22 februarie, decizia Germaniei cu privire la autorizația pentru funcţionarea gazoductului.
BUCUREŞTI, 22 feb – Sputnik, Doina Crainic. Deși Rusia a subliniat în mod repetat că proiectul privitor la gazoductul ”Nord Stream – 2” este pur comercial și aduce beneficii tuturor părților, Germania a suspendat procesul de autorizare. Președintele Ucrainei a cerut anterior blocarea „imediată” a autorizării, ca parte a sancțiunilor împotriva Rusiei.
Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat azi, 22 februarie, suspendarea procesului de autorizare a gazoductului ”Nord Stream – 2”, care leagă Rusia de Germania, după recunoașterea de către Moscova a independenței republicilor Donețk și Lugansk.
„Fără această certificare, ”Nord Stream – 2” nu poate fi pus în funcțiune”, a declarat Scholz într-o conferință de presă comună cu premierul irlandez Michael Martin, adăugând că dosarul va fi „reexaminat” de guvernul german.
Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a cerut anterior oprirea „imediată” a proiectului gazoductului ”Nord Stream – 2”.
„Am convenit asupra necesității introducerii imediate de sancțiuni pentru un nou act de agresiune împotriva Ucrainei. Aceste sancțiuni trebuie să includă oprirea totală a ”Nord Stream - 2”, a spus Zelenski în timpul unei conferințe de presă cu omologul său din Estonia.

Proiectul care aduce beneficii tuturor părților

Gazoductul Nord Stream – 2”, care leagă Rusia de Germania pe sub Marea Baltică, a fost finalizat pe 10 septembrie 2021, după trei ani de lucrări. Cele două conducte sunt umplute cu gaz tehnic, iar conducta era pregătită să furnizeze gaz Europei, care trece printr-o criză energetică fără precedent.
Cu toate acestea, Germania suspendase procedura de certificare a operatorului de conducte, Nord Stream 2 AG, până la restructurarea acestuia în conformitate cu legile germane.
Rusia a subliniat în mod repetat că proiectul gazoductului este pur comercial și că aduce beneficii tuturor părților.
Обращение президента РФ В. Путина - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Rusia
Putin: Ucraina este o colonie a SUA cu un regim marionetă
Fluxul de știri
0