Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE acordă un împrumut de 1,2 miliarde de euro Ucrainei

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Accesați arhiva multimediaKiev
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Consiliul UE a aprobat acordarea unei asistențe financiare de 1,2 miliarde de euro către Ucraina. Această sumă va fi acordată sub formă de împrumuturi.
CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. Consiliul Uniunii Europene a răspuns astfel, după 21 de zile, la o solicitare a Comisiei Europene de susținere financiară pentru Ucraina.
Suma va fi livrată în două tranșe într-un interval de 12 luni de zile. Prima tranșă va fi livrată după ce Comisia Europeană și Ucraina vor agrea o serie de precondiții: implementarea programului Fondului Monetar Internațional și intrarea în vigoare a Memorandumului de Înțelegere dintre Comisia Europeană și Ucraina cu privire la măsuri specifice de politici structurale ce trebuiesc aplicate de către Kiev.
A doua tranșă va fi legată de continuarea implementării măsurilor politicilor cerute de FMI și prevăzute în Memorandumul semnat de Kiev cu Comisia Europeană.
Acest Memorandum, potrivit UE, va viza finanțarea pe termen scurt a unui număr limitat de politici în sectoare considerate prioritate de Bruxelles, cum ar fi întărirea capacității de rezistență și stabilității economice, domnia legii și sectorul energetic.
Acest împrumut se încadrează pe Acordul UE- Ucraina din 1 septembrie 2017, prin care Uniunea Europeană a susținut Ucraina în politicile sale de reformă politică și economică, lupta împotriva corupției, independența justiției și un climat bun de afaceri.
Donbas - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2022
Internațional
Republica nerecunoscută Lungansk: „Ucrainenii au declanșat un atac cu artilerie”
Între 2014 și 2021, UE a acordat Ucrainei, prin cinci programe consecutive de asistență macro-financiară, un total de 5 miliarde de euro.
Pe 1 februarie 2022, în contextul în care agravarea crizei din estul Ucrainei a dus la prăbușirea economică a țării, Comisia Europeană a solicitat Consiliului aprobarea unui nou împrumut de 1,2 miliarde de euro.
Fluxul de știri
0