Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultimă oră! Moldovagaz a reușit să achite la timp plata în avans către Gazprom

© Sputnik / Mihai CarausMoldovagaz
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Abonare
Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a anunțat despre plata în avans pentru gazele naturale pentru luna februarie.
CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. Moldovagaz a reușit să achite integral către Gazprom plata pentru gazele naturale furnizate, pentru prima jumătate a lunii februarie. Anunțul a fost făcut de șeful Moldovagaz, Vadim Ceban.
Asta în contextul în care Moldovagaz trebuie să achite până în data de 20 februarie plata în avans pentru 50% din consumul de gaz din luna curentă. În această lună sumă se ridică la peste 51 de milioane de dolari.

”Moldovagaz a transferat, astăzi, 9.25 milioane de dolari USD companiei Gazprom. Astfel, în timp de o săptămână compania a achitat integral livrările de gaze naturale pentru prima jumătate a lunii februarie 2022, în sumă totală de 51,1 milioane de dolari”, a anunțat directorul general Moldovagaz, Vadim Ceban.

Șeful Moldovagaz le-a mulțumit consumatorilor, Guvernului și conducerii companiilor complexului termo-energetic pentru cooperare promptă.
Săptămâna trecută, Moldovagaz a efectuat ultima plată pentru consumul de gaze din luna ianuarie a acestui an către Gazprom.
Anterior, Republica Moldova i-a achitat companiei „Gazprom" 35 de milioane de dolari americani pentru o parte din consumul de gaz din ianuarie și urma să mai achite încă 9 milioane pentru ultimele zile ale lunii precedente.
Moldovagaz a făcut apel către toți consumatorii racordați la rețeaua de gaze să plătească facturile la timp, în condițiile în care au rămas zile numărate până la expirarea termenului de achitare. Întreprinderea a mai subliniat că trebuie să-și onoreze obligațiunile financiare față de Gazprom pentru a asigura furnizarea neîntreruptă a gazelor naturale.
Complexul Energetic Oltenia - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Economie
Sistemul energetic al Moldovei va fi deconectat temporar de la sistemele țărilor vecine
Fluxul de știri
0