Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Uimitor: Ce se întâmplă cu prețul la benzină și motorină

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediastație PECO
stație PECO - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon la produsele petroliere pentru ziua de 22 februarie.
CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat astăzi noile prețuri plafon la produsele petroliere. După două luni de scumpire constantă a carburanților, mâine benzina și motorina s-ar putea ieftini.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 22 februarie

Prețul maxim pentru benzina cu cifra octanică 95 este de 24 de lei și 21 bani pentru un litru, cu un ban mai puțin față de ziua de 21 februarie. Prețul la motorină va scădea cu cinci bani și va costa 20 lei și 98 de bani.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează că fluctuația zilnică a prețului cu amănuntul este influențată exclusiv de evoluția valorii medii a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului și cursul de schimb leu/dolar.
Metodologia ANRE asigură ca prețul stabilit zilnic la produsele petroliere principale să reflecte fidel atât tendința de creștere, cât și cea de descreștere a cotațiilor internaționale Platts. Mecanismul existent asigură prețuri corecte, ușor de verificat în condiții de transparență maximă.
Stație de alimentare cu combustibil - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2022
Economie
ANRE explică care este modul de formare a prețurilor la benzină și motorină
Fluxul de știri
0