Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Oleg Serebrian s-a întâlnit cu ambasadorul misiunilor speciale al OSCE din partea Poloniei

© Photo : Președinția Republicii Moldova Oleg Serebrian
Oleg Serebrian - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Abonare
Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a avut o întrevedere cu mai mulți oficiali. Ce subiecte au fost abordate în cadrul întrevederii.
CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a avut o întâlnire oficială cu ambasadorul cu misiuni speciale al Președinției în exercițiu a OSCE din partea Poloniei, Artur Dmochowski, care a fost însoțit de ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk, dar și șeful misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch.
Oficialii au discutat despre problematica transnistreană și abordările Chișinăului pe marginea acesteia.
„A fost reiterată deschiderea participării la o nouă rundă de negocieri în formatul ,,5+2” și antrenării într-un dialog interactiv la lucrările următoarei conferințe bavareze pentru promovarea măsurilor de întărire a încrederii”, se menționează într-un comunicat de presă al Guvernului.
În cadrul discuțiilor, Serebrian a remarcat că țara noastră mizează și în continuare pe sprijinul Președinției în exercițiu a OSCE în vederea impulsionării proceselor ce țin de regiunea transnistreană și soluționării problemelor curente în interesele locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.
Totodată, autoritățile moldovenești și-au reiterat angajamentul de a atinge o reglementare pașnică și sustenabilă a conflictului transnistrean, având la bază respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul frontierelor sale recunoscute de comunitatea internațională.
Medici - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Coronavirus
În regiunea transnistreană au fost ridicate mai multe restricții privind COVID-19
Fluxul de știri
0