Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un primar din UTA Găgăuzia a fost trimis în judecată: Care este motivul

© AP Photo / Charlie Neibergalljudecată
judecată - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Primarul orașului Vulcănești din UTA Găgăuzia a fost trimis în judecată. Care este motivul.
CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Procuratura Anticorupție a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a primarului orașului Vulcănești, UTA Găgăuzia, pentru săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu.
Potrivit PA, funcționarul este bănuit că știind despre faptul că printr-o decizie a consiliului orășenesc Vulcănești din noiembrie 2019, a fost aprobată doar o funcție de viceprimar al orașului și-a depășit atribuțiile și a semnat dispoziția prin care a numit doi viceprimari ai primăriei Vulcănești.
Ulterior, primarul a contestat în instanța de judecată deciziile consiliului orășenesc Vulcănești prin care a fost aprobată doar o unitate de viceprimar, acțiuni care au fost respinse de judecători.
Ca urmare a acțiunilor intenționate a primarului orașului Vulcănești, bugetul administrației publice locale a fost prejudiciat cu 54 156 lei.
Concomitent cu expedierea cauzei penale în instanța de judecată, procurorii au înaintat demers de aplicare față de primarul orașului Vulcănești a măsurii de constrângere – suspendarea provizorie din funcție, până la pronunțarea unei hotărâri definitive pe marginea cauzei penale.
Правительство РМ - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Economie
Sondaj: Moldovenii vor demisia Guvernului și alegeri anticipate
Fluxul de știri
0