Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Expert: Care este planul comuniștilor și socialiștilor împotriva PAS-ului

© Sputnik / Mihai CarausDeputați comuniști
Deputați comuniști - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Abonare
După ce PCRM și PSRM au anunțat despre formarea Blocului politic al Comuniștilor și Socialiștilor, mai mulți analiști politici au început să facă prognoze în ceea ce privește planul pe care ar putea să-l aibă opoziția împotriva PAS.
CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. În această săptămână a fost creat Blocul politic al Comuniștilor și Socialiștilor. Formațiunile s-au unit de această dată nu doar la nivel parlamentar, ci și la nivel național. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de către secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, și președintele PCRM, Vladimir Voronin.
Analistul politic Corneliu Ciurea a comentat acest eveniment politic și a explicat, în cadrul studioului Sputnik Moldova, care ar putea fi planul PCRM și PSRM împotriva PAS.

„Consider că la etapa actuală socialiștii și comuniștii se pregătesc pentru a slăbi actualul Guvern, iar apoi vor face tot posibilul ca Partidul Acțiune și Solidaritate să părăsească cât mai curând arena politică a țării”, a declarat Corneliu Ciurea.

Potrivit expertului, nemulțumirile ambelor partide, care anterior au constituit un bloc electoral, au dus la consolidarea acestora și la nivel politic. Ciurea a remarcat că înainte de unirea celor două partide, comuniștii nu au manifestat solidaritate față de pozițiile politice ale socialiștilor, iar din acest motiv mulți aveau impresia că nu există unitate în tabăra de centru-stânga a țării.
„Crearea acestui bloc politic comun oferă răspunsuri la multe întrebări legate de unitatea dintre PCRM și PSRM. Acest lucru va insufla încrederea susținătorilor acestor partide că se vor mișca împreună, pe un front unit", a adăugat analistul politic.
Ciurea a mai declarat că este pur și simplu imposibil să conduci separat o luptă politică serioasă cu Partidul Acțiune și Solidaritate și cu alte forțe pro-occidentale, fără o astfel de coaliție de centru-stânga.
Amintim că în data de 16 februarie, PCRM și PSRM au anunțat crearea Blocului politic al Comuniștilor și Socialiștilor.
„Principalul scop al acestui bloc permanent este să salvăm Moldova și să dezvoltăm țara și să fim prieteni cu toate țările. Noi avem experiență de guvernare. Pe ei nu îi duce capul la nimic, doar să împrumute bani, înglodând țara în datorii. Țara asta nu este condusă de nimeni, ei se joacă de-a conducerea, ei nu controlează nimic”, a declarat Vladimir Voronin.
Curtea Constituțională - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2022
Societate
Ce a decis Curtea Constituțională în privința aplicării retroactive a tarifului la gaz
Fluxul de știri
0