Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova decide astăzi dacă recunoaște independența republicilor Donețk și Lugansk

© REUTERS / POOLVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Abonare
Președintele Vladimir Putin a convocat astăzi ședința Consiliului de Securitate în legătură cu apelurile liderilor din Donețk și Lugansk privind recunoașterea acestor republic autoproclamate.
La încheierea acesteia, Putin a declarat că astăzi va fi luată decizia privind recunoașterea sau nerecunoașterea acestor republic autoproclamate.
În cadrul ședinței liderul rus a spus că este necesar să se răspundă la întrebarea care a fost pusă de mult timp și a fost fixată în apelul Dumei de Stat către președintele Federației Ruse - despre recunoașterea autoproclamatelor republicile RPD și RPL, transmite RIA Novosti.
"Pe linia procesului de negocieri legat de reglementarea în Donbas, cred că înțelegem cu toții care este situația acolo. Până în prezent, aceasta a fost descrisă suficient de detaliat de către directorul Serviciului Federal de Securitate și ministrul Apărare. Noi trebuie să răspundem la întrebarea care a fost pusă cu mult timp în urmă și fixată în apelul Dumei de Stat către șeful statului. Este vorba despre recunoașterea Republicii Populare Donețk și Republicii Populare Lugansk”, a spus Putin.
Amintim că tot astăzi, luni, liderii RPD și RPL, Denis Pușilin și Leonid Pasecinik, s-au adresat lui Vladimir Putin cu cererea de recunoaștere a acestor republici. Ei au remarcat că autoritățile ucrainene au decis o soluție în forță a conflictului.
Aproape simultan cu apelurile liderilor RPD și RPL, la Moscova a început ședința extraordinară a Consiliului de Securitate al Federației Ruse.
Президент РФ В. Путин провел переговоры с президентом Франции Э. Макроном - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Rusia
Putin a convocat ședința Consiliului de Securitate în chestiunea Donețk și Lugansk - Live
Fluxul de știri
0