Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Lupta cu corupția în Moldova, pe mâna lui Soros

© AP Photo / Olivier Hoslet, Pool PhotoGeorge Soros
George Soros - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Centrul Național Anticorupție din Republica Moldova va semna un acord cu Fundația Soros Moldova, cu scopul edificării unei cooperări durabile, în baza unor obiective concrete, între CNA și fundația miliardarului american.
BUCUREȘTI, 21 feb. -Sputnik. Bogdan Duca. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă postat pe site-ul instituției moldovenești.
Această decizie este controversată nu doar având în vedere faptul că activitățile rețelei Soros au fost în ultimii ani acuzate de mai multe guverne (inclusiv de cel american, în timpul administrației Trump) de implicare în decizii politice, trafic de influență și corupție. Decizia este cu atât mai controversată cu cât președintele în exercițiu al Republicii Moldova este o apropiată a lui Alexander Soros, fiul, vicepreședintele Fundației și, cel mai probabil, succesorul magnatului american.
Întâlnirile dintre Alexander Soros și președintele Maia Sandu nu sunt rare și sunt făcute publice de către fiul magnatului american. În contextul în care o temă esențială a statului de drept, dar și a discursului Maiei Sandu este cea a ”independenței justiției”, relația instituțională și oficială între fundația apropiată de președintele Republicii Moldova și CNA, este cu atât mai suspectă.
În opinia analistului Cozmin Gușă, Republica Moldova tinde să devină, tot mai mult, ”Republica Soros”. Conform opiniei acestuia, exprimată pe Facebook, ”nici o viitoare arestare nu va mai fi la ”întâmplare” ci conform intereselor și planului. E clar că Maia Sandu va upgrada dezastrul reușit în România de tripleta sorosistă Băse- Coldea- Kovesi.”
Deputați comuniști - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Politică
Expert: Care este planul comuniștilor și socialiștilor împotriva PAS-ului
Fluxul de știri
0