Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Un deputat cere explicații de la Nemerenco: "Când va fi adus vaccinul Sputnik V în țară?"

© Photo : Miroslav RotariSputnik
Sputnik - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un deputat al fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor îi cere explicații ministrului Sănătății privind aducerea vaccinului rus Sputnik V în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Deputatul fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Inga Sibova a venit cu o întrebare în plenul Parlamentului către Ministerul Sănătății, Ala Nemerenco. Aceasta vrea să cunoască când va fi adus vaccinul Sputnik V în țară.

"Întrebarea mea către Ministerul Sănătății este totuși când vom avea vaccin Sputnik V, văd că a trebuit 6 luni ca să înțelegem că noi nu putem aduce acest vaccin din anumite considerente. Când totuși vom avea acest vaccin?", a declarat Sibova.

Potrivit deputatului, cetățenii își doresc să se imunizeze anume cu acest vaccin anti COVID-19.
"Părerea mea este că campania de vaccinare este eșuată. Un motive cred că este lipsa acestui vaccin Sputnik V despre care noi vorbim demult, tot până în prezent nu este adus în țară. Noi știm că multă lume dorește să se vaccineze totuși cu acest vaccin", a spus Inga Sibova.
Anterior, în cadrul unei emisiuni TV, fostul președinte al țării Igor Dodon a declarat că lipsa vaccinul rusesc ”Sputnik V” în Republica Moldova ar fi fost creată de către actuala guvernare.

"Aici este o chestie geopolitică, nu are nimic cu sănătatea publică. Cred că guvernarea, pur și simplu, a primit indicația de la cei care controlează în Occident să nu aducă Sputnik, să fie doar vaccinuri occidentale", a declarat Dodon.

В Кишинев прибывает новая партия вакцины Спутник V - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Politică
De ce nu avem vaccinul rusesc ”Sputnik V” în țară: Iată ce spune Dodon
Amintim că primul lot de vaccin rusesc „Sputnik V” a fost livrat țării noastre în data de 24 aprilie. Este vorba de 71 de mii de doze de ser oferite cu titlu de donație. Vaccinul „Sputnik V” a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse. Iar pe 30 aprilie a ajuns în Moldova cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V”.
Totodată, la 19 iunie, Republica Moldova a recepționat din Federația Rusă alte 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”. Dintre acestea, 40 de mii de doze de ser au fost distribuite pentru malul drept al Nistrului și 20 de mii de doze pentru malul stâng.
Ulterior, regiunea transnistreană a mai primit două loturi de vaccin Sputnik V, unul în luna noiembrie, iar altul la finele lunii decembrie, anul trecut.
De la începutul campaniei de vaccinare în țara noastră au fost administrate 1 945 473 de doze de vaccin anti COVID-19.
Pacient intubat la un spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în Franța - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Un număr foarte mare de decese și cazuri noi
Fluxul de știri
0