Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Vinul moldovenesc, apreciat la o expoziţie de la Moscova

Vinul moldovenesc a fost apreciat la expoziţia internațională "Prodexpo 2022" de la Moscova
Abonare
În luna februarie, la Moscova s-a desfășurat expoziția agroalimentară internațională "Prodexpo 2022", la care au fost prezentate și vinuri moldovenești.
Oficiul Național al Viei și Vinului a susținut în premieră participarea a 15 vinării autohtone la expoziția „Prodexpo”. Vinăriile și-au prezentat produsul la standul țării noastre "Vinul Moldovei. Legendă vie".
La cea mai mare expoziție internațională din Europa de Est au fost expuse peste 2660 de brand-uri din peste 73 de țări ale lumii.
Potrivit directorului interimar al ONVV, Elizaveta Breahnă, participarea la eveniment a fost sponsorizată din fondul Oficiului Național al Viei și Vinului.

"Am participat la acest eveniment important și am reușit să prezentăm calitatea excepțională a vinului moldovenesc produs din soiuri autohtone și internaționale. Avem o nouă abordare: vin de calitate și preț înalt. Astfel a fost promovată o gamă variată, sticle de vin cu decupaje interesante, care, chiar dacă sunt fără indicație geografică, au o valoare deosebită", a menționat Elizaveta Breahnă.

Organizatorii menționează că standul Republicii Moldova a fost vizitat de oficiali din regiunea Moscova, reprezentanţi ai Guvernului Federaţiei Ruse, Camerei de Comerţ şi Industrie din Rusia, oameni de afaceri, experţi străini în domeniu, importatori, precum şi reprezentanți ai presei locale, care au manifestat un interes sporit față de vinurile moldovenești.
La eveniment au fost prezenți și reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, iar ministrul-consilier Sergiu Goncerenco a susținut un discurs oficial, prin care a accentuat importanța evenimentului și continuarea construirii relațiilor de colaborare de lungă durată cu partenerii din Federația Rusă.
Fluxul de știri
0