Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Scholz: Aderarea Ucrainei la NATO nu se află pe agenda de discuții

© AP Photo / Michael SohnOlaf Scholz
Olaf Scholz - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Aderarea Ucrainei la NATO nu se află pe agenda de discuții și nu se va întâmpla într-un viitor previzibil, a declarat Scholz la Conferința pentru Securitate de la Munchen.
CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Aderarea Ucrainei la NATO nu se află pe agenda discuțiilor și nu se va întâmpla în viitorul previzibil, a declarat cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, într-un discurs rostit la Conferința pentru Securitate de la Munchen.

„Problema constă în faptul că aderarea Ucrainei la NATO nu se află pe agenda discuțiilor, nu se va întâmpla în viitorul previzibil”, a spus Schzol.

La sfârșitul anului 2021, Rusia a dat publicității proiectele de tratate cu SUA și NATO cu privire la garanții de securitate. Moscova, în special, cere partenerilor occidentali garanții juridice privind angajamentului de a nu extinde NATO spre Est, de a nu accepta Ucraina în blocul militar și de renunța la crearea bazelor militare în statele post-sovietice.
De asemenea, propunerea conține un punct cu privire la desfășurarea armelor ofensive ale NATO la frontierele Rusiei și retragerea forțelor alianței din Europa de Est la pozițiile de până la 1997.
Potrivit secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, documentul reflectă îngrijorările SUA cu privire la acțiunile Rusiei în sfera securității și propunerile în acele domenii, unde statele ar putea identifica puncte de tangență.
Potrivit lui, în răspunsul oferit există “multe aspecte pozitive”, SUA sunt gata să avanseze în sfere unde poate exista o cooperare cu Rusia, sunt gata să discute despre securitatea colectivă, însă nu vor renunța la principiul “porților deschise” ale NATO.
Cât de probabilă este declanșarea unui război între Rusia și Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2022
Video
Cât de probabilă este declanșarea unui război între Rusia și Ucraina
Fluxul de știri
0