Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Cât de probabilă este declanșarea unui război între Rusia și Ucraina

Abonare
În mass-media s-a declanșat o adevărată isterie informațională cu privire la așa-zisa „agresiune rusă” împotriva Ucrainei.
Despre situația tensionată în care suntem și probabilitatea unui război între Rusia și Ucraina a vorbit activistul civic Dumitru Roibu, președintele Asociației Urmașii lui Ștefan în cadrul emisiunii Sputnik Matinal.
Declarațiile conform cărora Rusia ar pregăti provocări în Ucraina se fac auzite în continuare dinspre Occident, în pofida revenirii trupelor rusești la locurile lor de dislocare după exerciții.
Moscova a negat în repetate rânduri planurile atribuite Rusiei cu privire la escaladarea situației în jurul Ucrainei și a afirmat în permanență că nu amenință pe nimeni, iar toate aceste declarații sunt folosite ca pretext pentru a desfășura cât mai multă tehnică NATO în apropierea granițelor rusești.
Kremlinul și Ministerul de Externe au subliniat permanent că scopul poveștilor despre „agresiune” este de a construi o grupare militară străină în apropierea granițelor rusești. Kremlinul a mai explicat că principalul motiv al escaladării îl reprezintă acțiunile Statelor Unite și ale NATO, care „pompează” arme în Ucraina, împingând-o astfel către aventuri militare.
Fluxul de știri
0