Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a dat startul exercițiilor nucleare strategice

© AFP 2022 / YURI KOCHETKOVVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vladimir Putin a dat startul exercițiilor nucleare strategice, fiind însoțit și de liderul belarus, Aleksandr Lukașenko.
CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a dat startul exercițiilor cu participarea forțelor triadei nucleare, informează RIA Novosti, cu referire la purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Liderul rus, împreună cu omologul său belarus, Aleksandr Lukașenko, urmăresc lansarea rachetelor balistice din centrul situațional.
Potrivit Ministerului rus al Apărării, manevrele au un caracter planificat. Sunt implicate forțele și mijloacele Forțelor Aerospațiale ale Districtului Militar Sud, trupele de rachetă cu destinație strategică, flotele de Nord și de la Marea Neagră.
Ministerul de resort subliniază că exercițiile forțelor de descurajare strategică au fost planificate cu mai mult timp în urmă pentru verificarea nivelului de pregătire a organelor de control militar, unităților militare de lansare, echipajele navelor de război și purtătoarelor strategice de rachetă pentru îndeplinirea sarcinilor stabilite, precum și siguranța armelor forțelor nucleare strategice și a celor on-nucleare.
Rusia va lansa rachete balistice la exercițiile triadei nucleare - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2022
Rusia
Rusia va lansa rachete balistice la exercițiile triadei nucleare
Fluxul de știri
0