Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zaharova a comentat nemulțumirea MAEIE de la Chișinău privind oficiul consular Tiraspol

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2022
Abonare
Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Federației Ruse a menționat că îmbunătățirea serviciilor consulare la Tiraspol nu are legătură cu politica.
CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a comentat declarațiile Ministerului de Externe de la Chișinău, care și-a exprimat nemulțumirea față de majorarea numărului de angajați ai oficiului consular al Rusiei de la Tiraspol.

„Ministerul de Externe al Federației Ruse a luat act de „precizările pentru mass-media” ale Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, care își exprimă „profunda dezamăgire” în legătură cu intenția părții ruse de a trimite angajați suplimentari la oficiul consular de la Tiraspol”, a precizat Zaharova.

Potrivit reprezentantului oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, autoritățile din Moldova au declarat că acțiunile părții ruse „sunt în contradicție cu poziția oficială a Federației Ruse în ceea ce privește sprijinirea suveranității și integrității teritoriale” a Republicii Moldova. Maria Zaharova a precizat că o asemenea declarație stârnește nedumerire.

„Nu este clar cum poate fi „regretabilă” dorința de a îmbunătăți serviciile consulare pentru cetățenii ruși din regiunea transnistreană, care sunt peste 200 de mii. Este vorba despre acțiuni atât de importante precum reînnoirea pașapoartelor, legalizarea actelor, servicii de notariat, fără de care realizarea drepturilor și libertăților cetățenilor este acum imposibilă. Aici nu există politică, darămite o încălcare a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, a spus Zaharova.

În context, reprezentantul Ministerului de Externe al Rusiei le-a cerut partenerilor din Republica Moldova „să se concentreze pe rezolvarea problemelor de cooperare între țările noastre, precum și pe stabilirea unei dinamici pozitive procesului de reglementare transnistreană”.
„La rândul nostru, suntem pregătiți să construim relații constructive, pragmatice și prietenoase între țările noastre în interesul cetățenilor acestor două state”, a subliniat Zaharova.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2022
Rusia
Zaharova: Declarațiile SUA despre Ucraina confirmă eșecul serviciilor lor speciale
Fluxul de știri
0