Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova: Declarațiile SUA despre Ucraina confirmă eșecul serviciilor lor speciale

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2022
Abonare
Reprezentatul Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova: Declarațiile SUA despre Ucraina vorbesc despre eșecul serviciilor lor speciale.
CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Declarațiile Statelor Unite cu privire la situația din Ucraina cu referiri la informațiile de spionaj indică asupra eșecului serviciilor speciale americane, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Referințele făcute (secretarul de Stat al SUA Anthony – n.n.) Blinken, (directorul de comunicare al Casei Albe Jen – n.n.) Psaki, (purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Ned – n.n.) Price și restul echipei de propagandă de război la datele “spionajului” american trădează eșecul serviciilor de informații americane. O întrebare importantă: care dintre aceste structuri a dezinformat Casa Albă?", a scris Zaharova pe canalul ei Telegram, fiind citată de RIA Novosti.

Planurile atribuite Rusiei de escaladare a situației din jurul Ucrainei sunt negate categoric la Moscova, care declară constant că nimeni nu este amenințat, iar toate astfel de declarații sunt folosite ca pretext pentru a plasa mai multe echipamente militare NATO în apropierea granițelor ruse.
După cum a spus mai devreme ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, Rusia nu creează niciun pretext pentru o situație de conflict legat de Ucraina. Potrivit acestuia, Rusia nu exclude ca isteria din jurul Ucrainei, promovată de Occident, să aibă ca scop acoperirea liniei Kievului de sabotare a acordurilor de la Minsk de pe Donbass. Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, isteria informațională a SUA și NATO privind Ucraina este garnisită cu generozitate cu minciuni și falsuri.
Fluxul de știri
0