Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai mulți taximetriști și șoferi au ieșit în stradă: Ce i-a nemulțumit

© Sputnik / Rodion Stepanchuk Mai mulți șoferi au organizat un protest la Parlament
 Mai mulți șoferi au organizat un protest la Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2022
Abonare
Mai mulți taximetriști, dar și simpli șoferi au ieșit astăzi în fața Parlamentului. Ce i-a nemulțumit.
CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Scumpirile zilnice a combustibilului au scos în stradă taximetriștii, dar și unii șoferi nemulțumiți că trebuie să scoată din buzunare tot mai mulți bani pentru carburanți. Aceștia au ieșit în fața Parlamentului și și-au manifestat nemulțumirea față de majorarea zilnică a prețurilor plafon la carburanți.
Amintim că pentru astăzi, 18 februarie, ANRE a stabilit noile prețuri plafon, care sunt mai mari decât cele anunțate pentru ziua de joi. Astfel, prețul maxim pentru benzina cu cifra octanică 95 este de 24 de lei și 19 bani pentru un litru, cu nouă bani mai mult față de ziua de 17 februarie. Prețul maxim la motorină ar putea ajunge astăzi la 21 lei și doi bani, cu opt bani mai mult decât ieri.
Anterior, ANRE a precizat că prețurile plafon la carburanți sunt în continuare influențate de majorarea cotațiilor țițeiului la bursele internaționale. Totodată, instituția atrage atenția că nici prognozele pentru viitorul apropiat nu sunt deloc îmbucurătoare.
Precizăm că ultima dată taximetriștii au ieșit în stradă în data de 24 ianuarie, atunci când gazul metan s-a scumpit cu cinci lei. Atunci, zeci de taximetriști și-au parcat mașinile în Piața Marii Adunări Naționale manifestându-și nemulțumirea față de scumpirile care le-a afectat veniturile.
Fluxul de știri
0