Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu a cerut la München ajutor pentru a "pedepsi corupții" din Moldova

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova se află astăzi la Munchen. Iată cu cine s-a întâlnit în Germania.
CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Președintele țării Maia Sandu, care se află într-o vizită oficială la München, Germania, unde participă la Conferința pentru Securitate, a ținut un discurs în cadrul unei platforme de discuții dedicată migrației. Ea a atras atenția că din cauza corupției mulți oameni au plecat din Republica Moldova.
În context, Sandu a cerut ajutor din afară pentru a „pedepsi corupții” din Moldova.

"Ajutorul altor state și contribuția organizațiilor internaționale de combatere a spălării banilor și a crimei organizate ne va ajuta să pedepsim corupții din Moldova și să oprim scurgerea ilegală a averii statului spre alte jurisdicții", spus Sandu în cadrul Conferinței pentru Securitate de la München.

De asemenea, președintele a discutat în cadrul unei mese rotunde cu mai mulți investitori străini, pe care i-a invitat să vină în Moldova.
Amintim că Maia Sandu se află în zilele de 18-20 februarie la München. Șeful statului participă la Conferința pentru Securitate. Președintele este însoțită în Germania de secretarul general al instituției prezidențiale, Cristina Gherasimov.
Лилиан Дарий - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2022
Politică
Moldova are un nou ambasador în Rusia: A fost semnat decretul de numire a lui Lilian Darii
Fluxul de știri
0