Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cum va putea fi determinată imunitatea după administrarea vaccinului nazal

© Inquam Photos / GEORGE CALINTestare coronavirus
Testare coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2022
Abonare
Imunitatea după vaccinul nazal va fi determinată prin frotiul nazal. Sistemul de testare a fost înregistrat deja în Federația Rusă.
CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Federația Rusă a dezvoltat și înregistrat un sistem de testare pentru determinarea imunității după imunizarea împotriva COVID-19 cu un vaccin nazal, transmite RIA Novosti.
Nivelul imunității va fi determinat nu doar cu ajutorul unui test de sânge, ci și prin frotiul nazal, a declarat Alexander Gintsburg, directorul Institutului de Cercetare de Epidemiologie și Microbiologie Gamaleia.
„Da, am dezvoltat un sistem de testare. Am găsit o metodă, am înțeles cum să luăm frotiul. Vom determina imunitatea nu numai printr-un test de sânge, ci și prin secreția nazală", a spus Gintsburg.
El a precizat că sistemul de testare a fost deja înregistrat, anterior însă avea o altă aplicație. La mijlocul lunii octombrie, ministerul rus al Sănătății a autorizat studiile clinice ale unui vaccin nazal împotriva coronavirusului (SPRAY 08-Gam-COVID-Vak-2021) dezvoltat de Centrul Gamaleia.
Bolnav de COVID la spital - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2022
Coronavirus
Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Moldova: Câți bolnavi s-au înregistrat joi, 17 februarie
Fluxul de știri
0