Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden va vorbi cu Iohannis și alți lideri UE despre situația din Ucraina

© Photo : Președintele României Klaus Iohannis și Joe Biden
Klaus Iohannis și Joe Biden  - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele SUA Joe Biden va avea o convorbire telefonică cu mai mulți lideri NATO, inclusiv cu președintele României, Klaus Iohannis.
BUCUREȘTI, 18 feb – Sputnik, Evan Răutu. Informația a fost anunțată de biroul de presă al premierului canadian, Justin Trudeau.
„Premierul Trudeau va participa la o întâlnire găzduită de președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, cu liderii Franței, Germaniei, Italiei, Poloniei, României, Regatului Unit, Uniunii Europene și NATO, pentru a discuta despre Ucraina”.
Ulterior, informația a fost confirmată de către Casa Albă.
Convorbirea, potrivit unei surse oficiale de la Casa Albă, citată de The Guardian, va avea loc în cursul serii de vineri (ora României). Se va discuta despre ”acțiunile militare ale Rusiei de la granița cu Ucraina și despre continuarea eforturilor diplomatice și de descurajare”.
Discuția telefonică vine în contextul în care liderii UE s-au întâlnit la Bruxelles, unde înainte de summit-ul dedicat relațiilor dintre Uniunea Europeană și Uniunea Africană, au discutat despre situația din Ucraina.
Tot vineri, la Munchen începe conferința de securitate la care vor participa cancelarul german Olaf Scholz, vicepreședintele SUA, Kamala Harris, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski și miniștrii de externe ale statelor membre G7.
Fluxul de știri
0