Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Integritatea candidaților la funcția de membru al CSM și CSP va fi evaluată - detalii

© Pixabay / mucahityildizJustiție
Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2022
Abonare
Candidații la funcția de membru al CSM și CSP vor fi evaluați de o comisie specială.
CHIȘINĂU, 17 feb - Sputnik. Integritatea candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii și Consiliului Superior al Procurorilor va fi evaluată de o comisie specială. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în lectură finală de către 54 de deputați ai majorității parlamentare.
Integritatea candidaților va fi evaluată „în temeiul unor cercetări extinse a activității profesionale, a respectării unor standarde de etică și profesionalism, precum și a lipsei unor acțiuni dubioase, care provoacă suspiciuni de corupție”, este precizat în Proiect.
Totodată, vor fi analizate candidaților și ale persoanelor apropiate lor, proveniența acestora, precum și veniturile și cheltuielile candidaților.
Comisia de evaluare va fi constituită din șase membri. Trei dintre ei vor fi numiți de partenerii de dezvoltare. Ceilalți vor fi propuși de către Parlament, fiind respectat principiul de proporționalitate între majoritate și opoziție, reieșind din numărul de mandate obținute.
Proiectul de lege va fi aplicat pe o perioadă prestabilită de timp până la data de 31 decembrie 2022.
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2022
Politică
Opoziția cere audieri în Parlament după mesajul lui Sandu despre un posibil război
Fluxul de știri
0