Рабочий на электромобиле моет пол в Главном пресс-центре перед зимними Олимпийскими играми 2022 года в Пекине - Sputnik Moldova, 1920
Olimpiada de la Beijing - 2022
Citiți, ascultați și urmăriți cele mai interesante știri, reportaje, galerii foto, comentarii în exclusivitate de la Jocurile Olimpice de Iarnă Beijing - 2022.

Aur și argint pentru Rusia la patinaj artistic individual feminin

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaPatinatoarea rusă Ana Șcerbakova
Patinatoarea rusă Ana Șcerbakova - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2022
Abonare
Patinatoarele ruse au cucerit medaliile de aur și argint la proba individual feminin la Olimpiada de iarnă de la Beijing
CHIȘINĂU, 17 feb - Sputnik. Patinatoarea rusă Ana Șcerbakova a cucerit medalia de aur la competiția de patinaj artistic, proba individual feminin, la Jocurile Olimpice-2022 de la Beijing. Sportiva a obținut în total 255,95, după programele scurt și liber, comunică RIA Novosti.
Medalia de argint i-a revenit Aleksandrei Trusova (251,73).
Pe locul trei s-a clasat sportiva japoneză Kaori Sakamoto (233.13).
Camila Valieva, care era pe primul loc după programul scurt, a ocupat locul patru după proba liber (224.09).
Șcerbakova are 17 ani, ea este actuala campioană mondială. Trusova, în vârstă de 17 ani, este medaliată cu bronz la Campionatul Mondial, deține și două medalii de bronz la Campionatele Europene. Valieva are 15 ani, este actuala campioană a Rusiei și Europei, sportiva deține recorduri mondiale la ambele genuri de probe și la suma punctajului.
Agenția Internațională de Testare Doping (ITA) a raportat anterior că testul doping al lui Valieva din 25 decembrie 2021 a fost pozitiv pentru trimetazidină. Testul a fost făcut de laboratorul antidoping din Stockholm pe 8 februarie.
Российская спортсменка Камила Валиева выступает на командных соревнованиях по фигурному катанию на зимних Олимпийских играх в Пекине - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Olimpiada de la Beijing - 2022
Mesaj din China despre propaganda anti-rusă împotriva patinatoarei Camila Valieva
Agenția Rusă Anti-Doping i-a impus o suspendare temporară lui Valieva, pe care a ridicat-o după ce sportiva a contestat rezultatele testului pe 9 februarie. Curtea de Arbitraj pentru Sport i-a permis sportive să participe la proba individual la Jocurile de la Beijing, în pofida protestelor ComitetuluiInternațional Olimpic (CIO), Agenției Mondiale Antidoping (WADA) și Uniunii Internaționale de Patinaj (ISU).
Directorul de comunicare al CIO, Mark Adams, a declarat anterior că rezultatele lui Camilei Valieva la Jocurile Olimpice vor fi considerate preliminare.
Echipa Rusiei a cucerit 26 de medalii la Jocurile de Iarnă-2022: cinci medalii de aur, nouă de argint și 12 de bronz.
Fluxul de știri
0