Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Nu se mai opresc scumpirile la carburanți: Cât ar putea costa mâine benzina și motorina

© AFP 2022 / RONALDO SCHEMIDTstație PECO
stație PECO - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru ziua de 17 februarie.
CHIȘINĂU, 16 feb - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri plafon la produsele petroliere. Astfel, mâine benzina și motorina s-ar putea scumpi din nou.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 17 februarie

Prețul maxim pentru benzina cu cifra octanică 95 este de 24 de lei și 10 bani pentru un litru, cu șase bani mai mult față de ziua de 16 februarie. Prețul la motorină va crește cu 4 bani și va costa 20 lei și 94 de bani.

ANRE a precizat anterior că prețurile plafon la carburanți sunt în continuare influențate de majorarea cotațiilor țițeiului la bursele internaționale.
Totodată, situația din Ucraina și discuțiile privind iminența unor acțiuni militare în țara vecină au dus la creșterea prețului petrolului Brent, care a ajuns luni, 14 februarie, să valoreze peste 96 de dolari pe baril, acesta fiind cel mai înalt nivel din ultimii șapte ani și jumătate.
„Cotațiile Platts pentru produsele petroliere principale au depășit nivelul de 910 dolari pentru tona de benzină și 820 de dolari pentru o tonă de motorină, înregistrând astfel o creștere de peste 250 de dolari per tonă la benzină și 220 dolari per tonă la motorină, comparativ cu începutul lunii decembrie 2021”, a precizat ANRE.
Instituția atrage atenția că nici prognozele pentru viitorul apropiat nu sunt deloc îmbucurătoare.
Transportatori - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Societate
Foarte curând! Spînu a anunţat când se vor modifica tarifele la transportul public
Fluxul de știri
0