Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Foarte curând! Spînu a anunţat când se vor modifica tarifele la transportul public

© Sputnik / Anatolii KiriakTransportatori
Transportatori - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Abonare
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, va semna astăzi ordinul de majorare a tarifelor pentru transport public.
CHIȘINĂU, 16 feb - Sputnik. Se scumpesc călătoriile cu transportul public. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu într-o conferinţă de presă. Tariful pentru rutele care circulă între raioane ar urma să crească cu 10 bani faţă de tariful actual de 60 de bani per kilometru.
Un ordin în acest sens urmează să fie semnat astăzi. Noile tarife vor intra în vigoare din 1 martie.

"În ordin noi am introdus mai multe inovaţii. În primul rând am făcut diferenţiere dintre tarif interrnaional. Tariful va creşte cu 10 bănuţi, treptat. Dacă vă aduceţi aminte, solicitările iniţiale au fost chiar de dublare a tarifului. Eu mă bucur că am ajuns la acest consens cu transportatorii. Şi al doilea mecanism este pentru rutele raionale, în care tariful ar putea creşte cu maxim 20 de bănuţi" a declarat Andrei Spînu.

Amintim că săptămâna trecută transportatorii au organizat o grevă de trei zile, când au fost sistate aproximativ 90% dintre curse.
Decizia de a sista activitatea curselor regulate de transport pasageri a venit în semn de protest față de lipsa de acțiune a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în ceea ce privește solicitarea APOTA de a majora tarifele la serviciile de transport regulat și la serviciile de autogară.
Ultima dată, tariful pentru călătoriile în transport a fost modificat la sfârșitul anului 2019 atunci când s-a stabilit un preț de 60 de bani pentru un kilometru.
Protestul transportatorilor - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Societate
Când se vor schimbă tarifele pentru transport: Andrei Spînu vine cu detalii
Fluxul de știri
0