Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Pe surse: Ce au decis rușii – își evacuează și ei ambasada din Kiev?

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaНа Украине россиян не пускают на избирательные участки
На Украине россиян не пускают на избирательные участки - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Abonare
O sursă din cadrul misiunii diplomatice a Federației Ruse în Ucraina a spus dacă aceasta va fi sau nu evacuată din Kiev.
CHIȘINĂU, 16 feb - Sputnik. Rusia nu intenționează să evacueze din Kiev misiunea sa diplomatică în Ucraina, a declarat o sursă din cadrul acesteia pentru RIA Novosti.
Sursa a spus că reprezentanța diplomatică va continua să activeze și că nu există planuri de evacuare a ei.
Amintim că mai multe țări occidentale au decis să-și evacueze total sau parțial misiunile diplomatice din Kiev pe fondalul presupusei escaladări a situației la Kiev. În special, de această manieră au procedat SUA și Marea Britanie.
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a calificat acest gest drept “isteria demonstrativă, care evident nu are nici un motiv”.
În ultimele luni, relațiile dintre Rusia și Occident au devenit s-au tensionat și mai mult, iar situația din jurul Ucrainei s-a înrăutățit. Washingtonul și Bruxelles-ul acuză Moscova că pregătește o „invazie”, declarând că trupele rusești sunt concentrate la granița cu statul vecin. În acest context, Alianța Nord-Atlantică își întărește prezența în Europa de Est: trimite acolo forțe suplimentare și contingente militare.
Kremlinul neagă aceste acuzații și susține că ele sunt un pretext pentru sporirea prezenței militare a blocului în apropierea granițelor Rusiei. Moscova a cerut în mod repetat să înceteze pomparea de arme în regiune, deoarece acest lucru ar putea provoca Kievul în aventuri militare.
Trupe speciale ucrainene  - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Rusia
Rusia va răspunde dacă cineva va începe să-i ucidă cetățenii
Fluxul de știri
0