Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noul ambasador al SUA s-a întâlnit cu Maia Sandu și Natalia Gavrilița

Kent D. Logsdon - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Abonare
Noul ambasador al SUA la Chișinău s-a întâlnit miercuri cu Maia Sandu și Natalia Gavriliță, la scurt timp după ce i-a prezentat președintelui Moldovei scrisorile de acreditare.
CHIȘINĂU, 16 feb – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit în după-amiaza zilei de astăzi cu noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent Logsdon.
Potrivit unui comunicat al Președinției, cei doi au discutat situația curentă din Republica Moldova și din regiune, menționând necesitatea sporirii cooperarea bilaterală cu SUA pe diverse dimensiuni.
Maia Sandu a exprimat interesul autorităților pentru dezvoltarea colaborării în domeniile economic, securitate și apărare, reziliență energetică și mediu.
Ulterior, Kent D. Logsdon a mers la o întrevedere cu premierul Natalia Gavrilița. Cei doi oficiali și-au exprimat interesul pentru promovarea unui dialog axat pe democrație și buna guvernare, combaterea corupției, securitate energetică și cibernetică, dezvoltarea și creșterea economică, în contextul împlinirii a 30 de ani de la lansarea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și SUA.
Президент Молдовы Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Politică
Sandu a adresat cetățenilor un mesaj privind securitatea din regiune
Oficialii moldoveni i-au mulțumit ambasadorului american pentru sprijinul multilateral acordat de SUA.
Amintim că președintele Maia Sandu a primit astăzi scrisorile de acreditare din partea ambasadorului Statelor Unite ale Americii, E.S. Kent Logsdon, și a ambasadorului Republicii Panama în țara noastră, E.S. Javier Bonagas.
Fluxul de știri
0