Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu a adresat cetățenilor un mesaj privind securitatea din regiune

© Sputnik / Anatolii KiriakПрезидент Молдовы Майя Санду
Президент Молдовы Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova face apel către toți cetățenii în contextul situației privind securitatea din regiune.
CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat într-un mesaj adresat cetățenilor că „principiul neutralității este important” pentru autoritățile de la Chișinău.
O astfel de declarație a fost făcută de Maia Sandu într-un mesaj adresat cetățenilor în contextul situației tensionate din Ucraina.
„Principiul neutralității este important pentru noi. Nimeni în Moldova nu vrea să lupte cu nimeni. Construim un stat modern, prosper în care toți cetățenii sunt egali în fața legii, în care drepturile omului sunt respectate”, a declarat Maia Sandu.
Șeful statului menționează că instituțiile statului întreprind toate acțiunile necesare pentru a preveni eventualele riscuri pentru țara noastră, având în vedere eventuale operațiuni militare în Ucraina. Totodată, președintele a precizat că tensionarea situației la frontiera țării vecine „îngrijorează profund” autoritățile de la Chișinău.
„Împreună cu Guvernul și Parlamentul, examinăm scenariile de dezvoltare a crizei și evaluăm riscurile pe care le prezintă acestea. Prioritatea statului nostru este viața și siguranța oamenilor noștri”, a mai spus președintele.
În context, Maia Sandu a îndemnat toate instituțiile statului să informeze la timp cetățenii despre toate acțiunile de pregătire pe care le întreprind pentru a „contracara posibilele riscuri la adresa securității naționale”.
Victor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Internațional
Orban: Sancțiunile împotriva Rusiei - greșeală strategică a Uniunii Europene
Fluxul de știri
0