Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cetățenii moldoveni vor putea călători în Statul Qatar fără vize

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Accesați arhiva multimediaOraşul Doha, capitala statului Qatar
Oraşul Doha, capitala statului Qatar - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Abonare
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi semnarea Acordului între Republica Moldova și Statul Qatar care ţine de liberalizarea regimului de vize între cele două state.
CHIȘINĂU, 16 feb – Sputnik. Cetățenii moldoveni vor putea călători în Statul Qatar fără vize. Guvernul a aprobat astăzi un acord între cele două state ce ţine de abolirea vizelor de scurtă ședere pentru deținătorii de pașapoarte ordinare.
"Deținătorii unui pașaport valabil pot intra pe teritoriul celuilalt stat fără viză pentru o perioadă de 90 de zile în decurs de 180 de zile, dacă călătoresc în scop de afaceri (serviciu), turism sau tranzit. În cazul în care perioada de aflare pe teritoriul celuilalt stat urmează a fi mai mare de 90 de zile în decurs de 180 de zile, va fi necesară obținerea unei vize de lungă ședere" este precizat într-un comunicat emis de Guvern.
Cabinetul de miniştri declară că noile condiții vor contribui la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de colaborare și prietenie dintre cele două state, prin facilitarea călătoriilor pentru cetățeni.
De asemenea, eliminarea regimului de vize și mărirea fluxului de călători va impulsiona cooperarea pe domeniile de interes reciproc, schimburile comerciale bilaterale și va facilita călătoriile în scop turistic.
IGP - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Politică
Șeful IGP și-a dat demisia: Cine va asigura interimatul
Fluxul de știri
0