Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

”Moldovagaz” se adresează iarăși consumatorilor: Care este motivul

© Sputnik / Mihai CarausGaz
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Abonare
”Moldovagaz” a venit cu un nou apel către consumatori, amintindu-le că trebuie să-și îndeplinească obligațiunile contractuale.
CHHIȘINĂU, 16 feb – Sputnik. SA „Moldovagaz” roagă insistent consumatorii să-și achite facturile, în contextul în care termenul limită pentru consumatorii noncasnici a expirat deja ieri, iar cei casnici mai au la dispoziție doar câteva zile. În caz contrar, ar putea fi perturbată furnizarea neîntreruptă a gazelor naturale.
”Vă rugăm să achitați la timp facturile primite pentru consumul curent de gaze. Acest fapt îi va permite SA „Moldovagaz” să-și execute obligațiunile financiare contractuale față de SAP „Gazprom” și astfel să fie asigurată furnizarea neîntreruptă a gazelor în Republica Moldova. Termenul limită de achitare a expirat în data de 15 februarie pentru consumatorii noncasnici, și expiră pe 20 februarie pentru cei casnici”, este menționat în comunicatul întreprinderii.
Luni, șeful ”Moldovagaz”, Vadim Ceban, a anunțat pe canalul său de Telegram că întreprinderea a efectuat plata integrală pentru consumul de gaze din luna ianuarie a acestui an. Totodată, el a amintit că până în data de 20 februarie „Moldovagaz” trebuie să achite plata în avans pentru 50% din consumul pentru luna curentă. Această sumă se ridică la 51,1 de milioane de dolari americani.
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că ”Moldovagaz” va reuşi să efectueze la timp plata în avans pentru gazele livrate de compania ”Gazprom”.
Deconectarea instalațiilor de utilizare a gazelor de la rețea la consumatorii finali este posibilă în cazul încălcării termenului de plată, stipulat în contractul de furnizare a gazelor naturale, încheiat între acesta și Furnizorul serviciului public.
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Societate
Va reuşi Moldovagaz să efectueze la timp plata în avans către Gazprom? Ce spune Spînu
Fluxul de știri
0