Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Va reuşi Moldovagaz să efectueze la timp plata în avans către Gazprom? Ce spune Spînu

© Sputnik / Mihai CarausAndrei Spînu
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Abonare
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a vorbit despre plata în avans pentru gazele naturale pentru luna februarie, care trebuie să fie efectuată până în data de 20 a lunii.
CHIȘINĂU, 16 feb - Sputnik. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, este convins că Moldovagaz va reuşi să efectueze în luna curentă plata în avans pentru gazele livrate de compania Gazprom.
Moldovagaz trebuie să plătească până în data de 20 jumătate din consumul pentru luna curentă.

"Astăzi pot să vă zic că nu sunt premise pentru a nu se reuşi achitarea pentru luna februarie”, susține Andrei Spînu.

Luni, Moldovagaz a efectuat ultima plată pentru consumul de gaze din luna ianuarie a acestui an către Gazprom. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului de administrației al companiei, Vadim Ceban.
El a precizat că până în data de 20 februarie Moldovagaz trebuie să achite plata în avans pentru 50% din consumul de gaz din luna curentă. Această sumă se ridică la 51,1 de milioane de dolari americani.
Anterior, Republica Moldova a achitat companiei „Gazprom" 35 de milioane de dolari americani pentru o parte din consumul de gaz din ianuarie și urma să mai achite încă 9 milioane pentru ultimele zile ale lunii precedente.
„Moldovagaz” a făcut apel către toți consumatorii racordați la rețeaua de gaze să plătească facturile la timp, în condițiile în care au rămas zile numărate până la expirarea termenului de achitare.
Întreprinderea a mai subliniat că trebuie să-și onoreze obligațiunile financiare față de Gazprom pentru a asigura furnizarea neîntreruptă a gazelor naturale.
Transportatori - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Societate
Foarte curând! Spînu a anunţat când se vor modifica tarifele la transportul public
Fluxul de știri
0