Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Moldova ar putea renunța la unele măsuri anti-COVID: Anunțul premierului

© Sputnik / OsmatescoAcces interzis
Acces interzis - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Abonare
Premierul Natalia Gavrilița anunță că de luni ar putea fi ridicate mai multe măsuri care au fost impuse anterior pentru a diminua riscul răspunderii infecției cu coronavirus.
CHIȘINAU, 16 feb - Sputnik. Mai multe măsuri anti-COVID ar putea fi ridicate începând cu săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut de către premierul Natalia Gavrilița în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.

"Evoluția valului Omicron ne-a permis ca de luni să ridicăm o serie de măsuri de protecție pandemice care au existat până acum. Dacă acest trend de scădere se va menține, atunci vom putea reveni la o situație normală", a declarat Gavrilița.

Potrivit premierului, ridicarea unor măsuri se datorează faptului că deja jumătate din raioanele țării au trecut de la "cod roșu" la "cod portocaliu".
"Sperăm foarte mult ca în primăvară să avem deja "cod verde" pe țară și să putem să revenim la un ritm de viață normal. Este o veste foarte bună", a mai spus Gavrilița.
Amintim că luni, 14 februarie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis abrogarea Hotărârii din 20 ianuarie prin care a impus restricții dure în contextul pandemiei COVID-19, printre care și trecerea la învățământul online, interzicerea evenimentelor private, dar și munca la distanță a majorității angajaților.
Certificat digital COVID în România - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Coronavirus
Fără certificate COVID-19: Unde și în ce condiții
Fluxul de știri
0