Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum apreciază Rusia discursul președintelui american Biden

© REUTERS / KEVIN LAMARQUEPreședintele SUA Joe Biden
Președintele SUA Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Abonare
Kosaciov: Președintele SUA, Joe Biden, a pus accentul pe diplomație în relațiile cu Rusia.
CHIȘINĂU, 16 feb – Sputnik. Președintele american Joe Biden a pus accentul în mesajul său video pe diplomație în relațiile cu Rusia, continuând într-o oarecare măsură linia aliaților săi - liderii Franței și Germaniei, care au întreprins anterior vizite la Kremlin, a declarat vicepreședintele Consiliului Federației Constantin. Kosaciov.
Anterior, Biden a declarat că SUA și NATO nu reprezintă o amenințare pentru Rusia, nu au rachete în Ucraina și nu intenționează să le amplaseze acolo. Adresându-se cetățenilor Rusiei, el a menționat: „Nu sunteți dușmanul nostru”. „Și nu cred că doriți un război sângeros și distrugător cu Ucraina”, a spus politicianul.
"Patetismul demonstrativ indică cel puțin o schimbare de tonalitate. Deocamdată sunt destul de precauți, cu mare grijă la opinia Congresului, unde este încă foarte puternic consensul ”șoimăresc” anti-rusesc al celor două partide și mulți sunt dornici de sânge. Cu toate acestea, un accent clar a fost pus pe diplomație, nu pe fatalismul militar, și în acest sens președintele SUA a continuat într-o oarecare măsură linia aliaților săi - liderii Franței și Germaniei - care au fost în ajun la Kremlin", a scris senatorul pe pagina sa de FB.
ladimir Putin și Joe Biden  - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2022
Politică
Putin l-a avertizat pe Biden despre pericolul militarizării Ucrainei
Biden a menționat între altele că Statele Unite „sunt gata, prin intermediul diplomației, să facă diplomație cu Rusia și cu aliații și partenerii noștri pentru a stabiliza în ansamblu situația privind securitate în Europa”, a amintit Kosaciov. Adică, mesajele noastre au fost auzite: securitatea în Europa trebuie discutată în ansamblu, a adăugat el.
Comentând declarația lui Biden că trebuie să li se ofere diplomaților toate posibilitățile pentru a se ajunge la succes, Kosaciov a menționat: „O declarație și mai optimistă, pentru că deja nu mai este vorba doar de faptul pozitiv al începerii negocierilor, ci și de încrederea în posibilul succes al acestora.”
Kosaciov a citat de asemenea afirmațiile președintelui american că SUA și NATO nu amenință Rusia, Ucraina nu amenință Rusia și că nu există rachete SUA sau NATO în Ucraina, nu există planuri de a le amplasa acolo. „Adică, nimic nu ar trebui să împiedice consemnarea acestor constatări si obligațiuni în documente oficiale, nu?”, a adăugat el.
"Evident, a fost prezent și setul standard de amenințări pentru cazul în care Rusia, spun ei, ar alege războiul. A fost spus anume așa, pentru ca apoi, când războiul, evident, nu va avea loc, să se poată spune fără echivoc cine anume a influențat „alegerea” Moscovei ", a menționat politicianul.
Американский инструктор обучает украинского военного работе с гранатометом M141 Bunker Defeat Munition (SMAW-D), поставленным из США - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Editoriale
SUA împing spre război Ucraina
Moscova a negat în repetate rânduri planurile atribuite Rusiei cu privire la escaladarea situației în jurul Ucrainei și a afirmat în permanență că nu amenință pe nimeni, iar toate aceste declarații sunt folosite ca pretext pentru a desfășura cât mai multă tehnică NATO în apropierea granițelor rusești.
Kremlinul și Ministerul de Externe au subliniat permanent că scopul poveștilor despre „agresiune” este de a construi o grupare militară străină în apropierea granițelor rusești. Kremlinul a mai explicat că principalul motiv al escaladării îl reprezintă acțiunile Statelor Unite și ale NATO, care „pompează” arme în Ucraina, împingând-o astfel către aventuri militare.
Declarațiile conform cărora Rusia ar pregăti provocări în Ucraina se fac auzite în continuare dinspre Occident, în pofida revenirii trupelor rusești la locurile lor de dislocare după exerciții. Luni, președintele Federației Ruse a avut o întâlnire cu ministrul de Externe Serghei Lavrov și cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu. La întâlnirea cu Putin, Ministrul rus al Apărării a raportat că „unele exerciții se apropie de sfârșit, unele se vor încheia în timpul apropiat”. Districtele militare de Sud și de Vest ale Federației Ruse au început să-și întoarcă trupele la locurile de dislocare permanentă, le-a spus marți jurnaliștilor general-maiorul Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.
Adrian Severin - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Analize și opinii
Fost ministru român - despre război și manipulare în Ucraina
Fluxul de știri
0