Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cine are cea mai puternică armată în Europa – Ce spun suedezii

© Sputnik / Alexeï Malgavko / Accesați arhiva multimediaSistemele de rachetă S-400 în Sevastopol
Sistemele de rachetă S-400 în Sevastopol  - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Abonare
Presa suedeză a evaluat pregătirea pentru luptă a mai multe armate din regiune, inclusiv a armatei ruse.
CHIȘINĂU, 16 feb - Sputnik. Publicația suedeză Svenska Dagbladet afirmă că armata rusă are acum cea mai bună capacitate de luptă din ultimele decenii.
Rusia a creat cele mai puternice forțe armate din Europa. Această concluzie, bazată pe un sondaj realizat între experți în domeniul militar, aparține publicației suedeze Svenska Dagbladet, care este citat[ de RIA Novosti.
„Acum Rusia se află la cel mai înalt nivel de pregătire de luptă din multe decenii – atât în ​​ceea ce privește operativitatea și mobilitatea, cât și în ceea ce privește potențialul tehnic”, scrie publicația.
Astăzi, Rusia are o armată pe deplin funcțională, capabilă să desfășoare operațiuni chiar și foarte departe de propriile granițe. Țara, notează articolul, construiește nu numai portavioane, ci și arme de ultimă generație, cum ar fi arme antisatelit și supersonice. Ea a inițiat o cooperare de anvergură cu China pentru a dezvolta și fabrica noi arme și a desfășura exerciții militare comune.
În timp ce Statele Unite, dimpotrivă, nu au acordat de multă vreme atenția cuvenită unei astfel de modernizări, conchide publicația Svenska Dagbladet.
Anterior, editorialistul Chris Osborne, într-un articol pentru revista The National Interest, spunea că Forțele Armate Ruse, datorită modernizării lor, reprezintă un nou pericol pentru Statele Unite și NATO. Expertul a reamintit că Rusia nu numai că creează noi arme, ci le întreține și le modernizează în mod reușit pe cele vechi.
На Украине россиян не пускают на избирательные участки - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Rusia
Pe surse: Ce au decis rușii – își evacuează și ei ambasada din Kiev?
Fluxul de știri
0