Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Autoritățile americane au mutat temporar reședința CIA de la Kiev

© AFP 2022 / SAUL LOEBЗдание ЦРУ в Вирджинии
Здание ЦРУ в Вирджинии - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
New York Times scrie că autoritățile SUA reamplasează temporar reședința CIA din Kiev
Autoritățile americane au redislocat temporar reședința ucraineană a Agenției Centrale de Informații de la Kiev, scrie New York Times, citând o sursă.
„SUA și-au redislocat temporar reședința CIA la Kiev marți, la o zi după ce Departamentul de Stat a anunțat că își transferă corpul diplomatic la Lvov”, scrie ziarul, citând o sursă anonimă.
Potrivit publicației, evacuarea personalului CIA din Kiev ar putea îngreuna colectarea de informații despre presupusele activități rusești în Ucraina.
Anterior, ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a declarat că Marea Britanie a transferat o parte din personalul diplomatic din Kiev în vestul Ucrainei, la Lvov, dar menține o „prezență” în capitala Ucrainei.
Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, a anunțat că SUA își mută temporar ambasada din Ucraina de la Kiev la Lvov. Washingtonul a permis, de asemenea, plecarea unora dintre diplomații săi din Ucraina și a cerut cetățenilor americani să părăsească țara. O sursă RIA Novosti a spus că partea rusă nu intenționează să-și mute ambasada ucraineană de la Kiev.
Militari ruși - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Rusia
Militarii ruși din Districtul Militar de Sud au început retragerea din Crimeea
Occidentul acuză Federația Rusă de presupuse planuri de escaladare a situației din Ucraina. Moscova neagă categoric acest lucru și spune constant că nimeni nu este amenințat, iar astfel de declarații sunt folosite ca o scuză pentru a plasa mai multe echipamente militare NATO în apropierea granițelor ruse.
După cum a spus mai devreme ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, Rusia nu creează niciun pretext pentru o situație de conflict în jurul Ucrainei. Potrivit acestuia, Rusia nu exclude ca isteria din jurul Ucrainei, promovată de Occident, să aibă ca scop ascunderea liniei Kievului de a sabota acordurile de la Minsk pe Donbass.
Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, isteria informațională a SUA și NATO asupra Ucrainei este încadrată cu generozitate de minciuni și falsuri.
Exercițiile comune ruso-belaruse „Allied Resolve-2022” - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Rusia
O parte din trupele ruse părăsesc Belarusul după încheierea exercițiilor militare
Fluxul de știri
0