Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Alerte de călătorie COVID-19 pentru patru state

© REUTERS / DADO RUVICVaccin anti-COVID și Pașaport
Vaccin anti-COVID și Pașaport - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță actualizarea alertelor de călătorie COVID-19 pentru patru state.
CHIȘINĂU, 16 feb - Sputnik. Ministerul de Externe a actualizat astăzi informațiile privind accesul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul a patru state. Este vorba despre Azerbaijan, Georgia, India și Iran.

Alertă de călătorie în Republica Azerbaidjan

Moldovenii care vor să călătorească în Republica Azerbaidjan trebuie să știe că țara noastră a fost inclusă în lista statelor cetățenii cărora pot călători în Republica Azerbaidjan pe cale aeriană fără accept prealabil de la autoritățile locale.
Totodată, la traversarea frontierei Republicii Azerbaidjan, moldovenii vor trebui să prezinte atât pașaportul de vaccinare cu minim două doze, cât și testul PCR valabil 72 de ore. Minorii cu vârsta de până la 18 ani prezintă doar testul negativ (PCR) COVID-19 eliberat cu cel puțin 72 ore înainte de zbor. La părăsirea teritoriul azer, repetat, este necesar de prezenta testul negativ (PCR) COVID-19 eliberat cu cel puțin 72 ore înainte de zbor.

Alertă de călătorie în Georgia

Moldovenii care sunt vaccinați și vor să călătorească în Georgia cu avionul vor trebui să prezinte doar cursul complet de vaccinare cu orice tip de vaccin. Cei care sunt vaccinați, dar vor să traverseze frontierele terestre și maritime ale Georgiei vor trebui să prezente cursul complet de vaccinare, precum și testul PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore înainte de vizită.
Reguli de intrare pentru moldovenii nevaccinați - pot intra în Georgia pe calea aerului, terestră și pe cea maritimă în următoarele condiții:
La punctul de control urmează să se prezinte un certificat de examinare PCR efectuat în ultimele 72 de ore;
În a 3-a zi de ședere, aceștia sunt obligați să se supună examenului PCR pe cont propriu;
Înainte traversării frontierei de stat este necesar de completat formularul de cerere special, indicând istoricul călătoriilor din ultimele 14 zile, detaliile de contact (adresa, numărul de telefon, e-mail etc.), la adresa https://registration.gov.ge/pub/form/8_protocol_for_arrivals_in_georgia / tk6157/ ;
Toate persoanele care au călătorit în Republica India în ultimele 14 zile vor fi plasate în carantină obligatorie timp de 14 zile de la intrare pe teritoriul Georgiei pe cont propriu. Copii sub 10 ani nu au necesitate de PCR test.
COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Coronavirus
COVID-19 bate în retragere? Tot mai puţine cazuri

Alertă de călătorie în India

Autoritățile indiene au extins perioada de carantină obligatorie până la data de 28 februarie 2022. Astfel, moldovenii care vor să călătorească în India au obligativitatea de a:
1.
Transmite formularul de autodeclarare pe portalul online Air Suvidha înainte de călătoria programată;
2.
Încărca rezultatul testului PCR negativ COVID-19. Acest test trebuit să fie efectuat cu 72 de ore înainte de începerea călătoriei;
3.
Depune declarația cu privire la autenticitate testului PCR, cu posibilitatea de a răspunde penal, în cazul în care se constată că este fals;
4.
Depune pe portalul Ministerului Aviației Civile al Indiei, de regulă prin intermediul companiilor aeriene, angajamentul privind respectarea deciziei autorității guvernamentale corespunzătoare de a trece bolnavul în carantină la domiciliu/auto și monitorizarea sănătății, conform rugurilor interne;
Toți pasagerii internaționali care călătoresc în India trebuie să descarce și să se înregistreze în aplicația Aarogya Setu. Totodată, aceștia sunt sfătuiți să acceseze AICI pentru referință și să consulte secțiunea „aviz de călătorie” pentru ghiduri actualizate.

Alertă de călătorie Iran

Ținând cont de evoluția pandemică, Republica Islamică Iran nu eliberează vize turistice. Astfel, autoritățile din țara respectivă permit intrarea pe teritoriul statului a persoanelor care dețin vize valabile şi respectiv certificatul la testul pentru COVID-19, care este obligatoriu.
Înainte de a planifica o vizită în Republica Islamică Iran se recomandă consultarea cu Ambasada Republicii Moldova la Baku sau misiunea diplomatică Republicii Islamice Iran.
Moldovenii care se află în Iran în baza oricărui tip de viză, pentru informația suplimentară legată de prelungirea valabilității vizei, sunt rugaţi să contacteze Ambasada Republicii Moldova la Baku.
Transportatori - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Societate
Foarte curând! Spînu a anunţat când se vor modifica tarifele la transportul public
Fluxul de știri
0