Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Senator rus, despre primul semn al prăbușirii Uniunii Europene

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaSenatorul Alexei Pușkov
Senatorul Alexei Pușkov  - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Abonare
Senatorul Pușkov: Prim-ministrul ungar Orban a fost primul dintre liderii țărilor UE care a admis retragerea din Uniune
CHIȘINĂU, 15 – Sputnik. Senatorul Alexei Pușkov a subliniat importanța declarației premierului ungar Viktor Orban despre posibila ieșire a țării sale din Uniunea Europeană. El și-a exprimat părerea pe canalul Telegram.
"Deocamdată este retorică politică, dar este revelatoare. Până de curând, liderii statelor membre UE nu și-au permis astfel de îndoieli", a explicat parlamentarul rus.
În opinia sa, avertismentele de acest gen reflectă sentimentul public din Ungaria.
Într-un discurs adresat partidului Fidesz - Uniunea Civilă Maghiară, Orban a spus că Bruxelles-ul, refuzând să recunoască legislația maghiară, poartă un „război sfânt, jihad”. El a remarcat că dacă Uniunea Europeană va lua o decizie „greșită”, va fi imposibil „să mergem mai departe pe o cale comună”.
Victor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Internațional
Orban: Sancțiunile împotriva Rusiei - greșeală strategică a Uniunii Europene
Anul trecut, Comisia Europeană a avertizat guvernele conservatoare din Ungaria și Polonia că vor fi judecate pentru discriminare împotriva minorităților sexuale. În special, CE a condamnat legea maghiară care interzice informații despre homosexualitate și schimbarea de gen în școli, televiziune și cinema. Potrivit lui Orban, UE încearcă să priveze părinții maghiari de dreptul de a decide în mod independent cu privire la problema educației sexuale a copiilor.
Fluxul de știri
0