Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rusia nu va participa la consultările OSCE la cererea Ucrainei

© Photo : OSCE / Mikhail EvstafievФлаги ОБСЕ
Флаги ОБСЕ - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Abonare
Șeful delegației la Viena Gavrilov: Rusia nu desfășoară niciun fel de activitate militară neobișnuită.
CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Rusia nu desfășoară activități militare neobișnuite, nu va participa la consultările OSCE la cererea Ucrainei, a declarat pentru RIA Novosti Constantin Gavrilov, șeful delegației ruse la negocierile de la Viena cu privire la securitatea militară și controlul armamentelor.
"Le-am răspuns delegației ucrainene și președinției poloneze că nu vom participa la consultări la cererea lor. Rusia nu desfășoară niciun fel de activitate militară neobișnuită", a comunicat Gavrilov.
Consultările solicitate de Kiev în privința Documentul de la Viena în cadrul OSCE sunt programate pentru marți, ora 17.00, ora Moscovei, au comunicat anterior pentru RIA Novosti surse din cadrul misiunii Poloniei care asigură președinția organizației.
Anterior, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Dmitri Kuleba a declarat că autoritățile ucrainene convoacă o întâlnire cu Federația Rusă și cu alte state membre ale Documentului de la Viena în legătură cu faptului că Rusia nu a răspuns la solicitarea Kievului de a prezenta informații despre activitatea militară.
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Politică
Lavrov, despre disponibilitatea Occidentului de a discuta garanțiile de securitate
Relațiile dintre Rusia și Occident au devenit și mai tensionate în ultimele luni. Washingtonul și Bruxelles-ul acuză Kremlinul că pregătește o „invazie” a Ucrainei și, pe acest fundal, își întăresc prezența în Europa de Est și amenință cu înăsprirea sancțiunilor antirusești.
Moscova respinge toate pretențiile și reamintește că Kievul nu respectă acordurile de la Minsk: autoritățile ucrainene au concentrat jumătate din personalul armatei în apropierea liniei de confruntare și trag în partea adversă cu arme interzise.
Kremlinul și Ministerul de Externe au subliniat în repetate rânduri că scopul poveștilor de „agresiune” este de a construi o grupare militară străină în apropierea granițelor ruse. Kremlinul a mai explicat că principalul motiv al escaladării îl reprezintă acțiunile Statelor Unite și ale NATO, care „pompează” arme în Ucraina, împingând-o astfel către aventuri militare.
Американский инструктор обучает украинского военного работе с гранатометом M141 Bunker Defeat Munition (SMAW-D), поставленным из США - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Editoriale
SUA împing spre război Ucraina
Fluxul de știri
0