Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarul de Bălți a avut parte de o surpriză: Ce a găsit în biroul său

Nicolai Grigorișin - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Abonare
Primarul municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, ar fi avut parte de o surpriză după ce a făcut curat în biroul său.
CHIȘINĂU, 15 feb - Sputnik. Primarul municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, a scris pe pagina sa de Facebook că ar fi fost interceptat prin intermediul unor dispozitive speciale. El a declarat că le-a depistat după ce s-a făcut curățenie în biroul său.
„Este vorba de faptul că în timpul unei curățenii de rutină în biroul meu au fost găsite două dispozitive de interceptare”, a scris Grigorișin pe pagina sa de Facebook.
Primarul de Bălți a declarat că nu se va lăsa intimidat de acest lucru și că va afla neapărat cine a instalat dispozitivele.
„Eu consider că fac și am făcut totul corect, dar se pare că cineva nu este de acord cu asta”, a mai adăugat Grigorișin.
Amintim că Nicolai Grigorișin a câștigat turul doi al alegerilor locale noi din Bălți, după ce Marina Tauber a fost exclusă din cursa electorală.
Potrivit CEC, în turul doi al alegerilor, candidatul independent Nicolai Grigorișin a acumulat 7 148 (84,77%) din voturi, iar candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” Nicolae Chirilciuc a obținut 1 248 (15,23%) din sufragii.
Este de menționat că la turul doi al alegerilor locale din Bălți doar 10 209 de persoane sau 9,98% dintre alegători s-au prezentat la urne, în timp ce în primul tur de scrutin s-a atestat o prezență la vot de 32,79%.
Turul doi al alegerilor din Bălți s-au desfășurat pe fundalul protestelor susținătorilor candidatului exclus din cursa electorală Marina Tauber. Candidatul Partidului „ȘOR” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți.
Însă în data de 1 decembrie, Comisia Electorală Centrală i-a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului. Ea a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală.
Iulian Rusu - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Societate
În cabinetul directorului CNA au fost găsite dispozitive ”cu scop de monitorizare”
Fluxul de știri
0